SNÖ Veranstaltungen

1. und 2. Vortrag aus der SNÖ Vortragsreihe 2018

 

1. Vortrag von Caroline Schlinter-Maltan: “Non-Food Sensorik – wie Geruch und Textur Einfluss auf unsere Kaufentscheidung hat”

Der Vortrag beschäftigt sich mit verschiedensten Non-Food Produkten und die Wichtigkeit deren sensorischer Eigenschaften für Konsumenten (z.B. Kosmetika, Textilien, Sportindustrie, Autoindustrie).

2. Vortrag von Cinzia Cecchetto: “Influence of social odor context on cognitive processes”
Cecchetto(1)

Social odors (also called human body odors) are common, yet often consciously neglected stimuli, because of being masked by fragranced hygiene products. Nevertheless, even when not consciously perceived, social odors convey socially relevant information regarding individuals’ identities, personal predisposition, and emotional states. Moreover, social odors activate specific neural networks that include the occipital cortex, the angular gyrus, and the anterior and posterior cingulate cortices. This talk will focus on the effects of social odor context on high-cognitive processing. I will discuss behavioral and functional data of published and ongoing studies in terms of prosocial behavior and in relation of cortical areas involved in cross-modal integration.

Wann: 6.März.2018

Wo:       BOKU Wien

 

SNÖ Veranstaltung 2018

Im Frühjahr 2018 (voraussichtlich am 29.Mai) veranstaltet das SNÖ gemeinsam mit der Fachschule für Obst- und Weinbau Silberberg (www.silberberg.at) in Silberberg bei Leibnitz eine Veranstaltung, bei der es neben Fachvorträgen auch viele spannende Produkte zu verkosten geben wird. Nähere Informationen folgen in Kürze….

 

Rückblick auf die vergangenen Veranstaltungen finden Sie hier.